tirsdag 1. januar 2008

Styrket innsats for kvalitet i skolen

I sin nyttårstale i dag varslet statsminister Jens Stoltenberg at regjeringen i løpet av 2008 vil møte foreldre og skolefolk til samtaler om kvaliteten i skolen.

I talen sa han at de internasjonale undersøkelsene av kvaliteten i skolen er et alvorlig varsel for norsk skole. - Regjeringen har oppfattet beskjeden. Vi vil gå grundig gjennom de reformene som er gjennomført i skolen de siste årene, sa Stoltenberg.

I talen stilte han spørsmål ved om vi har gått for langt i å løse opp de faste rammene rundt undervisningen, og om for mye ansvar er lagt over på hver enkelt elev og de foresatte.

- Men fremfor alt vil vi styrke innsatsen i skolen. Vi vil forbedre leseopplæringen, sørge for bedre lærerutdanning og at flere lærere får etter- og videreutdanning. Vi skal ha flere timer i skolen og mer leksehjelp. Skolen skal være en plass for læring og for grunnleggende kunnskaper i lesing, skriving og matematikk.

Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell har allerede varslet tiltak for å møte situasjonen. Regjeringen arbeider også med en stortingsmelding om kvalitet i skolen.

Nyttårstale 2008 - regjeringen.no