onsdag 14. mai 2008

VoiceThread - nyttig supplement til Memoz

VoiceThread er et verktøy som bør egne seg utmerket til "miniforelesninger" på nettet og hvor det er mange muligheter for å bruk i Memoz. Med dette kommer det auditive inn på en måte som åpenbart lar seg integrere i en "HTML-boks" i Memoz samtidig som brukergrensesnittet er så enkelt at både lærere og elever raskt vil lære å implementere det.



Grensesnittet er veldig hyggelig. Få funksjoner, men en får gjort det en ønsker. Spennende er det også at en kan tegne mens en snakker, noe som åpner for en rekke nyttige bruksmåter.

Her har man gjort jobben slik det forventes med enkel import fra bildebaser som Flickr. Samtidig finnes det en rekke funksjoner for å kunne legge det ferdige produktet ut på ens egen webside, som denne posten er et eksempel på.

Ryktene sier at en herværende læringsplattform har kommet med muligheter for opptak av lyd og video direkte i nettleseren. Skulle du ha behov knyttet til undervisning, samtidig som du ønsker å benytte en mer fleksibel tjeneste er det en glede å melde at VoiceThread kommer i en egen versjon for undervisning :)

Her har får du bedre kontroll med hvem som får kommentere, og slipper dermed å moderere kommentarene.

En kjapp test i Memoz blir seende slik ut:



Her kombineres en rekke ulike elementer og eksemplifiserer styrken ved den romlige publiseringsformen som memoz representerer i kombinasjon med ulike lineære uttrykksformer: Videoen fra Google video, presentasjonen laget med Google Presenter og bilde-lyd-presentasjonen laget med VoiceThread der brukerne kan føre en annen samtale enn den det åpens for gjennom de tekstlige kommentarene til objektene i Memoz.

Slik kan det åpenbart jobbes med sammensatte tekster, på en måte som er genuin for nettmediene og der koblingen til de verktøyene som ungdom bruker til daglig blir gjort så sømløs som mulig.

Via JaO